Beredskapsträff i Vårgårda

Vilka samhällskriser kan uppstå och hur kan en bygd hjälpas åt i ett första skede? Kom och bidra med dina tankar i frågan!

Beredskapsträff i Fullestad bygdegård
24 oktober klockan 18.00-21.00

Tänk dig ett långvarigt strömavbrott som kommer plötsligt och över en stor del av vårt land. Värmen slutar fungera, det kommer inget vatten ur kranen och vare sig swish eller betalkort går att använda som betalning för att handla mat. Det kan också bli problem med varor som tar slut i butikerna, medicin som inte går att få tag i och du kan inte tanka bilen…

Tycker du att scenariot känns överdrivet? Även om Sverige är ett tryggt land så finns det hot mot vår säkerhet och det blir också allt vanligare med extremväder som ställer till det för oss i vardagen. Men vilka kriser ska man förbereda sig på? Vilka organisationer jobbar med frågan? Och hur kan vi lokalt hjälpas åt när krisen är ett faktum? Ja, detta är några av frågorna som kommer att stötas och blötas runt om i Sjuhärad i höst. Under oktober-november genomför vi en beredskapsturné runt om i Sjuhärad, inom ramen för projektet Redo.

I varje kommun anordnas en kväll med följande på programmet:

  • Föreläsning med beredskapsexpert Torbjörn Selin.
  • Workshop: Vilka samhällskriser kan uppstå och hur kan vår bygd hjälpas åt i ett första skede?
  • Kommunens beredskapssamordnare presenterar sitt arbete
  • Vi bjuder på fika!
  • Utlottning: 20 st tändstål/kväll lottas ut bland deltagarna

Hoppas att vi ses i en bygdegård nära dig!

Läs mer om projektet och anmäl dig här!