Hur fungerar EU? En grundläggande utbildning

Sällan har EU varit så aktuellt som den senaste tiden. Men hur står det till med kunskapen om EU? Vill du få en grundläggande genomgång tillsammans med oss?

Hur fungerar EU?
Välkommen till en grundläggande utbildning!

14 september 2023, 11.00-12.30
Digitalt via Zoom
Kostnadsfritt

Sällan har EU varit så aktuellt som den senaste tiden. Dels till följd av Sveriges ordförandeskap under årets första halva, men också på grund av kriget i Ukraina, elpriser och inflation. Men hur står det till med kunskapen om EU? Det är inte helt lätt. Vill du få en grundläggande genomgång tillsammans med oss?

Den 14 september klockan 11.00-12.30 har vi förmånen att lyssna till Karin Flordal från Sieps. Efter utbildningen kommer du att ha större förståelse för:

  • EU som organisation och hur den har vuxit fram.
  • Vilka rättsliga ramar som EU har att förhålla sig till.
  • EU:s budget, fonder och program.
  • Hur kommuner och regioner påverkas av EU.
  • EU:s beslutsprocess.

Förutom Karin Flordal kommer du också träffa Katarina Tullia Von Sydow, projektledare för Europa Direkt Sjuhärad. Utbildningen sker digitalt via Zoom, anmäl dig senast den 12 september. Du får en länk till sändningen per e-post.

Klicka här för att anmäla dig!

Sieps

Sieps står för Svenska institutet för europapolitiska studier. Deras uppdrag är att belysa aktuella europapolitiska frågor på ett självständigt och allsidigt sätt. De gör analyser, underlag och seminarier tillgängliga för regeringen och övriga aktörer i den politiska beslutsprocessen i Sverige och EU.

Karin Flordal

Karin Flordal är ansvarig för Sieps utbildningsverksamhet. Hon har lång erfarenhet av hur kommuner och regioner arbetar med EU-frågor efter tolv år som handläggare på den internationella sektionen på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Under denna tid har hon också haft ansvar för den gemensamma kurs som SKR och Sieps har hållit i tillsammans för tjänstepersoner och förtroendevalda i kommuner och regioner. Karin har även erfarenheter från arbete i Europaparlamentet 2004–2007.