Tillsammans förändrar vi bilden av landsbygden

I projektet "Vi landsbyggare" slår vi oss samman med områdets sparbanker och det kommunala besöksnäringsnätverket. Tillsammans lyfter vi fram passionerade entreprenörer och attraherar besökare till Sjuhärad.

Glada nyheter! I projektet ”Vi landsbyggare”, som drivs av oss på Leader Sjuhärad, har vi slagit oss samman med områdets fem sparbanker och det kommunala besöksnäringsnätverket i Sjuhärad. Tillsammans kommer vi att förändra bilden av landsbygden till det bättre.

Varför behövs ett sådant projekt, kanske du undrar? Svaret är enkelt. Den starka drivkraft som präglar våra landsbygder är uppenbar för oss som arbetar med landsbygdsutveckling och dagligen möter engagerade entreprenörer. Trots detta möts vi fortfarande av förlegade stereotyper. Googlar du ordet ”landsbygd” möts du ofta av bilder på öde åkrar och tomma hus, långt ifrån en sanningsenlig bild av verkligheten. Det här behöver vi göra något åt.

Under åren 2024-2026 satsar vi därför på att lyfta fram och föra ihop passionerade entreprenörer samt attrahera besökare till Sjuhärad. Följ med på vår resa!  Klicka här för mer information om projektet ”Vi landsbyggare”.

Vi är stolta över att genomföra ”Vi landsbyggare” i nära samarbete med Sparbanken Alingsås, Sparbanken Tranemo, Ulricehamns Sparbank, Mjöbäcks Sparbank, Sparbanken Sjuhärad och Sjuhärads kommunala besöksnäringsnätverk. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad för landsbygden i Sjuhärad.