Dela mera
Dela mera är mikrostödet där föreningar som vill utveckla sin verksamhet utifrån ett hållbart perspektiv.
Om mikrostödet
Dela mera är ett av våra mikrostöd. Mikrostöd innebär mindre administration och snabbare beslut i jämförelse med söka leaderstöd för en mer omfattande satsning.
Vad kan man söka för?
Delningsinitiativ såsom utlåningsbanker, transportpooler och bytesdagar är exempel på projekt som man skulle kunna söka stöd för att genomföra. Likaså kompetensutveckling och temadagar som ökar kunskapen om hållbarhetsfrågor. Kanske har din förening en annan idé som passar in?
Vem kan söka?
Sökande kan vara en förening med verksamhet i Leader Sjuhärads geografiska område. Även andra aktörer, exempelvis flera föreningar och/eller företag i samverkan, kan söka så länge projektet är allmännyttigt för Sjuhärads landsbygder.
När kan man söka?
Ansökningar tas emot löpande så länge det finns pengar kvar att fördela. Kontakta alltid oss på leaderkontoret innan du påbörjar en ansökan, vi lyssnar på er idé och vägleder dig så att ansökan sker på rätt sätt.
Om stödet
Sökbart maxbelopp: 50 000 kr
Stödnivå: 100 % av kostnaderna
Medfinansiering: Ni som söker måste medfinansiera projektet med minst lika mycket som ni beviljas i stöd. Medfinansiering kan bestå av egna pengar eller ideellt arbete.
Ladda ner

Pågående projekt

Uddebo el
I skenet av rådande energikris och ett oroligt världsläge väcktes en gammal idé och ambition till liv – att undersöka förutsättningarna för att bilda ett energikooperativ i Uddebo. I detta projekt har Uddebo Bygdegårdsförening beviljats leaderstöd för att genomföra studiebesök, arrangera kunskapsträffar och anlita sakkunnig på området. Allt för att kunna konkretisera en plan och underlag för hur man tillsammans skulle kunna producera el lokalt.
Om projektet

Föreläsning SM Mathantverk
Sjuhäradsmat är en förening för småskaliga livsmedelsproducenter i Sjuhärad. Inom ramen för detta delprojekt kommer de under SM i mathantverk att arrangera en inspirerande och utvecklande föreläsning för både allmänheten och föreningsmedlemmar. Syftet är att sprida kunskap om hållbara, miljövänliga och bra livsmedelsval. Förhoppningen är att fler konsumenter ska se värdet av bra mat och därigenom ha en större respekt för råvaran. Det skulle sannolikt leda till bättre tillvaratagande och minskat matsvinn.
Genomförda projekt

Naturnära skogsbruk i Älekulla med omnejd
Naturnära skogsbruk, det står i fokus i detta projekt som kan delas in i två delar. Det handlar dels om samverkan mellan skogsägare i syfte att dela kunskap och erfarenheter med varandra, dels en lokal kurs i Naturnära skogsbruk och hur det kan utgöra alternativ till ett konventionellt skogsbruk.